Kassabok Och Budget

Jag gillar verkligen att hålla koll på mina pengar och det är något som jag försöker vara stenhård med att göra. Jag vill inte sitta i slutet av varje månad och undra vart pengarna försvann denna gången. Det finns många fällor när det kommer till privatekonomi och det som jag först märket när jag började att analysera mina utgifter var att en av de större utgifterna för mig bestod av massa små kostnader. Det handlade om godis och kakor och bakelser vilket jag bara älskar att trycka i mig. Men dessa  ~10kr blir på en månad snabbt ett par hundra kronor om inte ännu mer. Det är alltså pengar som bara försvinner rakt ut i sjön då man står där i affären och tänker att tio kronor inte är så mycket. Och det stämmer, tio kronor är inte så mycket. Men blir det tio kronor många gånger så blir det till slut väldigt mycket.

Så genom att jag gjorde en kassabok som jag skrev i dagligen och sedan i slutet av månaden tillsammans med budgeten leta igenom var det är som pengar har gått åt så hittade jag tillslut fällan som jag hade hamnat i.  Och tro mig det finns minst 10 olika poster som är totalt onödiga som du kommer att hitta om du bara sätter dig ner och kollar igenom. Tio saker som du hade kunnat spara pengar på. På ett år så blir detta en väldigt stor summa och det är pengar som du hade kunnat ha roligare med.