Blancolån

I regel är kreditbolagen snabba med att bevilja din låneansökan. I somliga falla kan du få ditt blancolån utbetalt omedelbart förutsatt att du uppfyller alla de kriterier som ställs på dig som låntagare. Ett bra utlåningsföretag där du snabbt kan låna blancolån billigt via smslån eller andra typer av mikrolån hittar du direkt på nätet. Du kan sedan enkelt ansöka om att låna pengar från en långivare som passar dig och dina behov.

Vad är blancolån?

Blancolån är lån utan säkerhet, d.v.s. du behöver inte säkra upp lånet med exempelvis din bostad eller annat objekt. Eftersom att banken inte har någon säkerhet på lånet är istället räntan högre på ett blancolån än på ett hypotekslån.

När kan jag ta blancolån?

Det finns många tillfällen då ett blancolån faktiskt lämpar sig bra. Ett hypotekslån är givetvis det bästa lånet du kan ta för att få så låg ränta som möjligt, men saknar du objekt att säkra upp lånet med eller helt enkelt inte har en handpenning är blancolån bättre än mikrolån. Exempel då ett blancolån är lämpligt:

  • Du har samlat på dig många dyra lån och krediter som kostar mycket pengar varje månad. Då kan du ta ett blancolån för att betala av alla smålån och på så vis få en lägre räntekostnad varje månad.
  • Du behöver köpa en bil, båt eller motorcykel men saknar kontantinsats.
  • Spisen, tvättmaskinen eller något annat i hemmet har gått sönder och behöver ersättas med ny.

Tillfället då det INTE är lämpligt att ta ett blancolån:

  • Du vill ha pengar till att gå ut och festa eller roa dig.
  • Du vill åka på en resa.
  • Du vill shoppa kläder och prylar

Vad kan jag få för ränta på blancolån?

Vilken ränta som erbjuds varierar från bank till bank. I regel är räntan individuell och bestäms av långivaren efter att de gjort en kreditupplysning på dig för att säkerställa din betalningsförmåga. De största bankerna och långivarna kan ge väldigt bra räntor på blancolån, strax under 3%, medan mindre mer oseriösa banker kan ha 10-30 % ränta som lägst. Räntorna är i regel rörliga på blancolån och långivare ändrar sina räntor regelbundet. På www.blancolana.se kan du hitta aktuella räntesatser på blancolån från några av de största svenska långivarna.

Vad ska jag göra om jag inte kan betala mina lån?

Kontakta i första hand de långivare du har lån hos. Det är inte ovanligt att de kan tänka sig att göra upp en avbetalningsplan eftersom att de helst undviker att ditt ärende går vidare till inkasso. Så länge ditt ärende inte gått vidare till inkasso har du möjlighet att ordna upp din situation men så fort det går till inkasso är det väldigt svårt att göra något. Har du väl fått en betalningsanmärkning är det svårt att få nya lån godkända.